Krémeš medový

Mňamkový Krémeš medový

lubka272, 21. decembra 2012

Krémeš medový
Foto: lubka272

Určite tu už krémešov je dosť ale odhodlala som sa pridať aj ten svoj. 🙂

Tie najlepšie recepty z Varechy priamo do vášho mailu.

Odoberať newsletter

Suroviny

Cesto:
300 gmúka hladká
150 gcukor práškový
1 PLrum
1 ksvajce
1 ksžltok
1 ČLsóda bikarbóna
50 gsmetol
1 PLmed
Krém:
1 lmlieko
2 kszlatý klas
2 PLmúka hladká
3 ksžĺtky
150 gcukor
200 gsmetol

Postup

  1. 1Z daných surovín vymiešame cesto ak sa nám nelepí môžeme pridať ešte lyžicu vody. Keď nemáme rum môžeme použiť vodu (my nikdy nemáme rum) 😀 .Krémeš medový - obrázok 1
  2. 2Cesto rozdelíme na dve časti. Vaľkáme na doske potom na opačnej strane plechu pretože cesto je krehké. Plech je vymastený a múkou posypaný.Krémeš medový - obrázok 2
  3. 3Vyvaľkáme na veľkosť plechu a pečieme vo vopred predhriatej rúre na 180°C.Krémeš medový - obrázok 3
  4. 4Aby sa upečené pláty neprilepili k plechu a nepopraskali tak ich ešte horúce zospodu podrežeme nožom.Krémeš medový - obrázok 4
  5. 53/4 l mlieka dáme variť so 150g cukru a do 1/4 l mlieka dáme ostatné suroviny okrem smetolu a vymiešame. Keď mlieko vrie vlejeme rozmiešanú zmes a uvaríme hustú kašu.Krémeš medový - obrázok 5
  6. 6Vymiešame smetol a pomaly pridávame vychladenú kašu. Musia mať približne rovnakú teplotu inak sa nám krem zrazí. Natrieme na plát prikryjeme druhým a vrch pocukrujeme. Necháme stuhnúť v chladničke. Pokrájame a krémeš je na svete ako lusk 🙂 DObrú chuť