Mňamkový Krémeš medový
lubka272, 21. decembra 2012
Foto: lubka272
Určite tu už krémešov je dosť ale odhodlala som sa pridať aj ten svoj. 🙂
Tie najlepšie recepty z Varechy priamo do vášho mailu.
Odoberať newsletter
Suroviny
Cesto: | |
300 g | múka hladká |
150 g | cukor práškový |
1 PL | rum |
1 ks | vajce |
1 ks | žltok |
1 ČL | sóda bikarbóna |
50 g | smetol |
1 PL | med |
Krém: | |
1 l | mlieko |
2 ks | zlatý klas |
2 PL | múka hladká |
3 ks | žĺtky |
150 g | cukor |
200 g | smetol |

Postup
- 1Z daných surovín vymiešame cesto ak sa nám nelepí môžeme pridať ešte lyžicu vody. Keď nemáme rum môžeme použiť vodu (my nikdy nemáme rum) 😀 .
- 2Cesto rozdelíme na dve časti. Vaľkáme na doske potom na opačnej strane plechu pretože cesto je krehké. Plech je vymastený a múkou posypaný.
- 3Vyvaľkáme na veľkosť plechu a pečieme vo vopred predhriatej rúre na 180°C.
- 4Aby sa upečené pláty neprilepili k plechu a nepopraskali tak ich ešte horúce zospodu podrežeme nožom.
- 53/4 l mlieka dáme variť so 150g cukru a do 1/4 l mlieka dáme ostatné suroviny okrem smetolu a vymiešame. Keď mlieko vrie vlejeme rozmiešanú zmes a uvaríme hustú kašu.
- 6Vymiešame smetol a pomaly pridávame vychladenú kašu. Musia mať približne rovnakú teplotu inak sa nám krem zrazí. Natrieme na plát prikryjeme druhým a vrch pocukrujeme. Necháme stuhnúť v chladničke. Pokrájame a krémeš je na svete ako lusk 🙂 DObrú chuť